Δίπλες

στις
Δίπλες Katerina Sweet Cooking

Χριστούγεννα χωρίς Δίπλες γίνεται ? Δεν γίνεται.

Υλικά για το ζυμάρι

650 γρ αλεύρι σκληρό

4 αυγά

150 ml νερό

35 γρ ούζο

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

1 βανίλια άρωμα

7 γρ μπέικιν πάουντερ

150 γρ καρύδια τριμμένα

1 λίτρο ηλιέλαιο για το τηγάνι

Για το σιρόπι

1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική

500 γρ νερό

100 γρ γλυκόζη

1 στικ κανέλα.

50 γρ Μέλι

Βράζουμε πρώτα το σιρόπι. Μόλις αποσύρουμε το σιρόπι από την φωτιά αφήνουμε 5 λεπτά και στην συνέχεια προσθέτουμε και το μέλι.

Συνεχίζουμε με το ζυμάρι , στον κάδο του μίξερ χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί για περίπου 5 λεπτά . Αφού χτυπήσουμε το ζυμάρι μας το καλύπτουμε μια μεμβράνη είτε στο ψυγείο για 10-15 λεπτά είτε έξω για 20-30 λεπτά . Όταν περάσει η ώρα κόβουμε την ζύμη σε κομμάτια και με την βοήθεια του μηχανήματος που κάνουμε τα μακαρόνια , ξεκινώντας από την ποιο μεγάλη σκάλα (7) ρίχνουμε λίγο αλεύρι στο μηχάνημα για να μην κολλήσει η ζύμη μας.

Το περνάμε μια φορά από το νούμερο 7 στην συνέχεια στο νούμερο 5 και τέλος στο νούμερο 3 μέχρι να πετύχουμε ένα λεπτό φύλλο. Κόβουμε σε ορθογώνια . Ζεσταίνουμε το λάδι περίπου 180 βαθμούς , ρίχνουμε το φύλλο όπως είναι και με την βοήθεια 2 πιρουνιών γυρνάμε τις δίπλες μας. Αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και στην συνέχεια τις ρίχνουμε στο χλιαρό σιρόπι. Αφήνουμε για λίγα 3-5 δευτερόλεπτα. Τις τοποθετούμε σε πιατέλα πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι .

Diples Katerina Sweet Cooking

Ingredients for the dough

650 g of hard flour

4 eggs

150 ml of water

35 g ouzo

Zest of one orange

1 vanilla aroma

7 g baking powder

150 g grated walnuts

1 liter of sunflower oil for the pan

For the syrup

1 kg of granulated sugar

500 g of water

100 g of glucose

1 cinnamon stick.

50 gr Honey

Boil the syrup first.

Once the syrup is removed from the heat, leave for 5 minutes and then add the honey. Continue with the dough, in the mixer bucket beat all the ingredients together for about 5 minutes.

After beating our dough, cover it with a film either in the refrigerator for 10-15 minutes or outside for 20-30 minutes. When the time has passed, we cut the dough into pieces and with the help of the machine that makes the spaghetti, starting from the largest ladder (7) we throw a little flour in the machine so that our dough does not stick. We pass it once from number 7 then to number 5 and finally to number 3 until we achieve a thin sheet.

Cut into rectangles. Heat the oil to about 180 degrees, drop the sheet as it is and with the help of 2 forks turn our doubles. Let them cool for a while and then add them to the warm syrup. Leave for a few 3-5 seconds. Place them on a plate and sprinkle with grated walnuts.

Δίπλες Katerina Sweet Cooking

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s