
Ρεβανί Βέροιας. Άπλα τέλειο, τώρα δεν χρειάζεται να πας μέχρι την Βέροια για να φας ,αυτό το γλυκό,μπορείς να το φτιάξεις και εσύ.
Ρεβανί Βέροιας
Υλικά
440 γρ γιαούρτι πλήρες
2cup αλεύρι ή 290 γρ
2cup ζάχαρη ή 400 γρ
1 1/2 cup σιμιγδάλι χοντρό ή 270 γρ
5 αυγά
2 βανίλιες
1 φακελάκι baking 15 γρ
Για το σιρόπι
6 cup ζάχαρη ή 1200 γρ
6 cup νερό ή 1200 γρ
λίγο λεμόνι
Διαδικασία
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το σιμιγδάλι σε ένα μπολ. Τα αφήνουμε 1 ώρα περίπου στο ψυγείο. Στην συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη, πολύ καλά, στην συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι μαζί με το baking,και της βανίλιες. Προσθέτουμε και το μείγμα με το σιμιγδάλι και γιαούρτι,ΑΝΑΚΑΤΕΎΟΥΜΕ ΣΕ ΧΑΜΗΛΉ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ. να μην μας ξεφουσκώσει. Σε ένα βουτυρωμένο ταψί 32×25 εκ.,ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά.
Βράζουμε το σιρόπι για 10 λεπτά.
Αφού γίνει το Ρεβανί το αφήνουμε 5 λεπτά και με κρύο το σιρόπι σιροπιάζουμε σε δόσης το γλυκό.
Καλή επιτυχία https://youtu.be/b1qHXfZvz_4
Revani of Veria. Just perfect, now you don’t have to go to Veria to eat this dessert, you can make it yourself.
Materials
440 g of whole yogurt
2cup flour or 290 gr
2cup sugar or 400 gr
1 1/2 cup coarse semolina -270 gr
5 eggs
Two vanilla
1 sachet of baking 15 gr.
For the syrup
6 cups sugar or 1200 gr
6 cups water or 1200 gr
a little lemon
Procedure
Mix the yogurt with the semolina in a bowl. Leave them in the fridge for about 1 hour. Then beat the eggs with the sugar in the mixer, very well, then add the flour together with the baking, and the vanilla. Add the mixture with the semolina and yogurt, GET IN LOST FUCKING IN THE MIXER. not to deflate us. In a buttered pan 32×25 cm, bake in a preheated oven at 180 degrees for 30-35 minutes. Boil the syrup for 10 minutes. After the Revani is done, leave it for 5 minutes and with the cold syrup, syrup the dessert in a dose. https://youtu.be/b1qHXfZvz_4
Good luck.