Εκλεράκια

στις
Εκλεράκια

Υλικά για τα Σου

125 γρ νερό

125 γρ γάλα φρέσκο

110 γρ. βούτυρο

5 γρ Αλάτι ,ζάχαρη

140 αλεύρι για όλες τις χρήσεις

4-5 αυγά

Για την γέμιση

200 γρ Σαντιγί χτυπημένη με 100 γρ Κιγιέ. https://youtu.be/1HbD_gvZiXU

ή αν θέλετε κάνετε μια κρέμα ζαχαροπλαστική

Για την επικάλυψη

200 γρ κουβερτούρα λιωμένη.

Διαδικασία για τα Σου.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, γάλα, βούτυρο , αλάτι, ζάχαρη, τα αφήνουμε να πάρουν μια καλή βράση. Στην συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα (ΟΧΙ ΣΥΡΜΑ ). ανακατεύουμε καλά για 4 λεπτά. Στην συνέχεια αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Στον κάδο του μίξερ με το φτερό βάζουμε το μείγμα και αρχίζουμε να ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα. Εδώ θέλει προσοχή ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά. Μπορεί να μην τα πάρει όλα τα αυγά, θα αφήνετε να απορροφηθεί πρώτα το αυγό που έχετε ρίξει και μετά το επόμενο.

Θέλουμε η ζύμη να στέκεται και να είναι λεία. Κάντε ένα τεστ με ένα κουτάλι αν αργή να πέσει είναι ένταξη.Έχουμε προθερμάνη τον φούρνο 200 βαθμούς.

Σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί βάζουμε το μείγμα μας σε σακούλα ζαχαροπλαστικής, και κάνουμε μακρόστενα 8-10 εκ. ή μπαλάκια. Αν δεν έχετε σακούλα ζαχαροπλαστικής μπορείτε με σακούλα πολυμπάγκ. Ψήνουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφή χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα γεμίζουμε.Τα διακοσμούμε με σοκολάτα.

Καλή επιτυχία

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s