Κρουασάν Βουτύρου

στις

Σπιτικά κρουασάν απλά τέλεια. Σαν να τα πήρατε από την Γαλλία

Υλικά
500γρ. Αλεύρι πολυτελείας για τσουρέκια
250γρ. Νερό χλιαρό
14γρ. Μάγια ξερή η φρέσκια 30 γρ.
12γρ αλάτι
50 γρ. Ζάχαρη
100 γρ. Βούτυρο ( λουπαρκ)
250 γρ. Βούτυρο ( λουπαρκ)

Διαδικασία

Στον κάδο του μίξερ με τον γάντζο χτυπάμε το αλεύρι, (νερό +μάγια έχουμε ανακατέψει), αλάτι, ζάχαρη,και στο τέλος τα 100 γρ βούτυρο. Χτυπάμε πολύ καλά να γίνει μια ελαστική ζύμη. Την αφήνουμε να διπλασιαστή σε όγκο για περίπου 1 1/2 ώρα . Στην συνέχεια στο πάγκο της κουζίνας με λίγο αλεύρι ανοίγουμε το ζυμάρι μας και του κάνουμε ένα δίπλωμα το ξανά ανοίγουμε και το ξανά διπλώνουμε. Το αφήνουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο .
Στην συνέχεια σε ένα σακουλάκι τροφίμων βάζουμε το βούτυρο 250 γρ και το πατάμε μέχρι να γίνει λεπτό φύλλο . Ανοίγουμε το ζυμάρι μας και τοποθετούμε στην μια μεριά το βούτυρο (χωρίς το σακουλάκι ) και το διπλώνουμε . Όπως είναι σιγά σίγα ανοίγουμε φύλλο , το ξανά διπλώνουμε ξανά ανοίγουμε το αφήνουμε για 30 λεπτά ψυγείο και ξανά διπλώνουμε πάντα τα διπλώματα να έχουν διαφορετική φορά να μην διπλώνουμε από την ίδια μεριά.Αφού τελειώσουμε με τα διπλώματα την καλύπτουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο μπορούμε να την αφήσουμε και να τα φτιάξουμε την άλλη μέρα.
Αν θέλουμε την ίδια μέρα την αφήνουμε για 20 λεπτά.
Αφού έχει περάσει η ώρα ανοίγουμε ένα μεγάλο φύλλο την κόβουμε στην μέση και κόβουμε το σχέδιο για κρουασάν.Τα γεμίζουμε με σοκολάτα όχι μερεντα γιατί θα καεί. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν ήτε έχουμε προθερμάνη το φούρνο μας να πιάσει μια θερμοκρασία περίπου στους 26 βαθμούς είτε τα αφήνουμε στο χώρο μας σκεπασμένα μέχρι να διπλασιαστούν καλά τα αλείφουμε με αυγό , ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
Καλή επιτυχία

Homemade croissants are perfect. As if you have them from France


Materials
500 grams of luxury Briar flour
250g Hot water
14 grams of dry or fresh Maya 30 gr.
12g of salt
50 g of sugar
100 g Butter
250 g Butter

Procedure
In the bowl of the mixer with the hook, whisk together the flour (water + dough), salt, sugar and finally 100 grams of butter. Beat very well to make an elastic dough. Allow it to double for about 1 1/2 hours. Then, on the kitchen counter with some flour, we open our dough and make a fold by opening it again and folding it again. Leave it in the refrigerator for 15 minutes.
Then, in a food bag, place the butter 250 g and press until a thin sheet. Roll out the dough and place the butter (without the bag) on ​​one side and fold. Slowly open the sheet, fold it again, reopen for 30 minutes and keep it cool again. we can leave it and do it the next day.
If we want it the same day, leave for 20 minutes.
After the time is up, open a large sheet and cut it in half and cut the croissant. Let them cook or preheat our oven to 26 degrees Celsius or let them cook until doubled well. Brush with egg yolk , bake in a preheated oven at 200 degrees for about 20 minutes.
Good luck

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s