Kiss

στις

Kiss ένα αγαπημένο γλυκό των παιδικών μου χρόνων όπως και πολλών.
Είναι μια πολύ εύκολη συνταγή που μετά από πολλές δοκιμές κατάφερα να φτιάξω και να την μοιραστώ μαζί σας.
Έχω κάνει μια μικρή αλλαγή μόνο στην βάση .
Εύχομαι να σας αρέσει.

Υλικά
Για την βάση.
Κουβερτούρα 200 γρ λιωμένη
CORN FLAKES καλαμποκιού.

Για την γέμιση
Μαρέγκα ή κιγιέ

Υλικά
80 γρ Νερό
360 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
30 γρ Γλυκόζη
6 ασπράδια αυγών. ή (180 γρ.)

Για την γεύση φράουλα
5 φράουλες πολτοποιημένες
ή φρούτα του δάσους κατεψυγμένα

Για την επικάλυψη
Κουβερτούρα γάλακτος 200γρ

Διαδικασία
Για την βάση
Λιώνουμε την κουβερτούρα και την προσθέτουμε τα ελαφρά θρυμματισμένα κορν φλειξ και ανακατεύουμε καλά. Σε μια φόρμα μακρόστενη βάζουμε μεμβράνη ρίχνουμε το μείγμα σοκολάτας και βάζουμε στην κατάψυξη.

Για το κιγιέ

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη, νερό, γλυκόζη.
Αφήνουμε να βράζουν, μόλις φτάσει στην θερμοκρασία 110 βαθμούς ή όταν αρχίζει να δένει αρχίζουμε να χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ με το σύρμα . Μόλις φτάσει στους 120 βαθμούς το σιρόπι δηλαδή όταν σφίξει αρκετά, αρχίζουμε και το ρίχνουμε σιγά σιγά μέσα στην μαρέγκα. Αυτή η διαδικασία λέγεται κορδόνι. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 15 λεπτά. Πρέπει να σφίξει αρκετά.
Βγάζουμε την μίση μαρέγκα ή κιγιέ και συνεχίζουμε το χτύπημα ρίχνοντας και τις πολτοποιημένες φράουλες.

Βγάζουμε απο την κατάψυξη την φόρμα προσθέτουμε το μείγμα με την μαρέγκα γεύση φράουλα και μετά την άσπρη μαρέγκα. Βάζουμε στην κατάψυξη (δεν θα παγώσει πάρα πολύ λόγο του σιροπιού που έχει μέσα η μαρέγκα δεν την αφήνει να παγώσει. ) Μετά από 1-2 ώρες βγάζουμε από την κατάψυξη.
Έχουμε λιώσει την κουβερτούρα γάλακτος. Θα την αφήσετε να κρυώσει να μην είναι ζεστή. Να φτάσει στους 33 βαθμούς, ή αν δεν έχετε θερμόμετρο να βάζετε το δάκτυλο και να μην είναι ζεστή.
Ξεφορμάρουμε τοποθετούμε σε μια σκάρα σιδερένια και ρίχνουμε την κουβερτούρα γάλακτος.
Πρόταση αν θέλετε μικρά Kiss μπορείτε πριν ρίξετε την σοκολάτα κόψτε σε μικρά κομμάτια δεν κόβετε πολύ εύκολα λόγο ότι είναι μαλακό και μετά ρίχνετε την σοκολάτα.
Καλή επιτυχία

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s