Πάβλοβα το γλυκό για του Αγίου Βαλεντίνου

στις

Πάβλοβα

Τα υλικά για την μαρέγκα

  • 180 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 6 ασπράδια αυγών ( 180 γρ.)
  • 180 γρ ζάχαρη Άχνη
  • Άρωμα βανίλιας

Για την γέμιση

250 γρ Σαντιγί

Φρούτα του δάσους ή φράουλες

Διαδικασία

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια και σιγά σιγά ρίχνουμε την κρυσταλλική ζάχαρη. ΠΡΟΣΟΧΗ τα ασπράδια θα πρέπει να είναι κρύα.

Χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια πολύ σφιχτεί μαρέγκα. Αν θέλουμε σε αυτό το σημείο βάζουμε το άρωμα βανίλιας. Αφού η μαρέγκα μας έγινε σφιχτεί με την βοήθεια μια κουτάλας ανακατεύουμε και ρίχνουμε σιγά σιγά την άχνη ζάχαρη.

Έχουμε προθερμαίνουμε το φούρνο στους 120 βαθμούς. Τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί και με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής κάνουμε τα σχέδια μας . Δημιουργούμε την βάση και σιγά σιγά κάνουμε το γύρω γύρω. Εγώ έκανα σχέδιο καρδούλα όπως φαίνεται στην φωτογραφία. Αν δεν έχετε σακούλα ζαχαροπλαστικής μπορείτε με ένα μεγάλο κουτάλι κάνοντας μια λακκούβα στο κέντρο . Ψήνουμε για 1 ώρα ίσως και λίγο παρά πάνω. Αφήνουμε την μαρέγκα να κρυώσει καλά. Διακοσμούσε με σαντιγί και διάφορα φρούτα της αρεσκείας.

Καλή Επιτυχία

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s