Λαδοκούλουρα Λευκαδίτικα

στις

Υλικά

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φακελάκι μαγιά

1 κούπα  ζάχαρη ( αν τα θέλετε ποιο γλυκά θα βάλετε 2 κούπες)

1 ποτήρι ελαιόλαδο

1 σφηνάκι ούζο

1/2 κ.σ. κανέλα

1/2 κ.σ. γαρύφαλλο

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.σ. γλυκάνισο

νερό όσο τραβήξει (περίπου 600 γρ αυτό θα το δείτε )

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, την κανέλα, το γαρύφαλλο, γλυκάνισο , την μαγιά,ούζο και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά να γίνει η ζύμη σαν άμμο. Στην συνέχεια ρίχνουμε το νερό σιγά – σιγά. Αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει για περίπου 2 ώρες αν μπορούμε και 3 ώρες ακόμα καλύτερα. Πλάθουμε τα λαδοκούλουρα σε σχήμα κοτσίδα ή σαλιγκάρι. Αφήνουμε να ξανά φουσκώσουν για άλλη 1 ώρα. Ρίχνουμε λίγο σουσάμι από πάνω . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180-200 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.

Materials

1 kg of flour for all purposes
1 sachet of yeast
1 ouzo
1/2 teaspoon cinnamon
1/2 teaspoon carnation
1 teaspoon salt
1 teaspoon of Pimpinella anisum
water as it draws (about 600 grams you will see )

Procedure

In a large bowl, place the flour, cinnamon, cloves, anise, dough, ouzo and olive oil. Mix well to make the dough like sand. Then pour the water slowly. Let the dough rise for about 2 hours if we can and 3 hours even better. Wrap the cakes in the form of a knit or snail. Allow to rise again for another 1 hour. Pour some sesame seeds over. Bake in preheated oven 180-200 degrees Celsius for about 40 minutes.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s