Μελομακάρονα

στις

Υλικά

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

250 γρ σιμιγδάλι χονδρό

200 γρ Άχνη ζάχαρη

160 γρ Φρέσκος χυμός πορτοκαλιού

200 γρ Ελαιόλαδο

300 γρ Ηλιέλαιο

Γαρίφαλο σκόνη 5 γρ

Κανέλα 10 γρ

Σόδα μαγειρική 5 γρ

Μπεικν Παουντερ 10γρ

Καρύδια αλεσμένα

Για το σιρόπι

1 λίτρο εμφιαλωμένο νερό

900 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

200 γρ Γλυκόζη

250 γρ Μέλι

1 φλούδα λεμόνι και χυμό

1 στικ κανέλα

Διαδικασία για το σιρόπι : Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά έκτος από το μέλι που θα το βάλουμε στο τέλος. Αφού βράζουμε το σιρόπι για 10 λεπτά προσθέτουμε και το μέλι και κλείνουμε το μάτι της κουζίνας. Καλό θα ήταν το σιρόπι να το έχουμε φτιάξει από την προηγούμενη μέρα γιατί θέλουμε να είναι κρύο το σιρόπι .

Για τα μελομακάρονα

Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τα 2 λάδια την κανέλα , γαρίφαλο , ζάχαρη άχνη, ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε και το φρέσκο χυμό πορτοκαλιού που μέσα έχουμε ρίξει και την σόδα. Στην συνέχεια προσθέτουμε στο αλεύρι το σιμιγδάλι και το μπεικν πάουντερ, και στην συνέχεια τα προσθέτουμε στο μείγμα με τα υγρά υλικά. Ανακατεύουμε με τα χέρια προσοχή δεν θέλουμε να ζυμώσουμε γιατί θα σφίξει η ζύμη και θα βγάλει το λάδι .

Προθερμένουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα. Ξεκινάμε να πλάθουμε τα μελομακάρονα περίπου 40 γρ για μεγάλα και περίπου 25 γρ για μικρά μελομακάρονα.

Ψήνουμε για 20-25 λεπτά περίπου να πάρουν ένα ωραίο χρώμα . Μόλις είναι έτοιμα, ρίχνουμε τα καυτά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι και αφήνουμε για 10-15 δευτερόλεπτα. Τοποθετούμε σε πιατέλα διακοσμούμε με τριμμένο καρύδι.

Καλή Επιτυχία .

Materials

1 kg of flour for all uses

250 grams of semolina cartilage

200 grams of powdered sugar

160 grams of fresh orange juice

200 g of olive oil

300 grams of sunflower oil

carnation powder 5 gr

Cinnamon 10 gr

Soda Powder 5 gr

baking powder 10gr

Ground nuts

For the syrup

1 liter of bottled water

900 g of crystalline sugar

200 g of glucose

250 g Honey

1 lemon peel and juice

1 stick of cinnamonSyrup procedure: In a saucepan put all the ingredients except the honey we put in the end. After boiling the syrup for 10 minutes add the honey and close the kitchen. It would be good to have the syrup we made the day before because we want the syrup to be cold.

For melomacarons

In a large bowl add the 2 oils of cinnamon, cloves, powdered sugar, mix well, add the fresh orange juice that we have poured into the soda. Then add the semolina and bacon powder to the flour, then add it to the mixture with the liquid ingredients. Mix with your hands care not to knead because the dough will tighten and the oil will come out.

Preheat the oven to 170 degrees in the air. We begin to roll the melomakarona around 40 g for large and about 25g for small melomakarona.Bake for about 20-25 minutes to get a nice color. Once ready, pour the hot melomakarona in the cold syrup and leave for 10-15 seconds. Place on a plate and garnish with grated walnut.

Good luck

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s