Κορμός Σοκολάτας

στις

Υλικά για το παντεσπάνι

4 ασπράδια αυγών
4 κρόκους
80 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γρ κακάο άγλυκο
100 ζάχαρη κρυσταλλική
Σιρόπι για ράντισμα.

Αν θέλετε λευκό παντεσπάνι αφαιρέστε το κακάο και προσθέτουμε 20 γρ. Ακόμα αλεύρι να γίνει σύνολο 100 γρ.

Για την κρέμα σοκολάτας

500γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα
500γρ κρέμα γάλακτος ελαφρά χτυπημένη
250γρ. Γάλα φρέσκο

Διαδικασία

Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια μαζί με την ζάχαρη να γίνει μαρέγκα .
Όταν είναι έτοιμη τις προσθέτουμε τους κρόκους . Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να ομογενοποιηθούν στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι που έχουμε κοσκινισμένο μαζί με το κακάο . Ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί . Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 170 βαθμούς για 10-12 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά .

Στην συνέχεια σε ένα κατσαρόλακι ζεσταίνουμε το γάλα και το ρίχνουμε στην κουβέρτα. Αφήνουμε λίγο να μαλακώσει και στην συνέχεια ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Έχουμε χτυπήσει και την κρέμα γάλακτος ελαφρά και την προσθέτουμε στην σοκολάτα ανακατεύουμε καλά. Την αφήνουμε στο ψυγείο για λίγο να σφίξει γιατί είναι αρκετά ρευστή.

Ετοιμάζουμε το γλυκό. Γυρνάμε ανάποδα το παντεσπάνι και το σιροπιάζουμε ,αν θέλουμε βάζουμε κονιάκ σε όσους αρέσει.
Ρίχνουμε μια ποσότητα από την κρέμα σοκολάτας
απλώνουμε να πάει παντού. Τυλίγουμε ρόλο , αφήνουμε λίγο στο ψυγείο. Την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτας την βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Βγάζουμε τον κορμό κόβουμε τις άκρες ,με την σακούλα ζαχαροπλαστικής κάνουμε ροζέτες διακοσμούμε όπως σας αρέσει.

Καλή επιτυχία

Ingredients for cake

4 egg whites
4 yolks
80 grams of all-purpose flour
20 g Cocoa
100 crystalline sugar
Spray syrup.

If you want a white sponge cake remove the cocoa and add 20 grams. Flour still makes 100 grams in total.

For chocolate cream

500g chocolate rug
500 grams of whipped cream
250 grams of fresh milk

Procedure

Mix egg whites with sugar to make a meringue.
When ready, add the yolks. Stir with a spatula to homogenize then add the flour we have sifted with the cocoa. Stir well. Place on a non-stick baking tray. Bake in preheated oven at 170 degrees for 10-12 minutes.
Let it cool well.

Then, in a saucepan, heat the milk and pour it into the blanket. Allow to soften slightly and then stir with a spatula. Whip the cream and add it to the chocolate and mix well. Leave it in the fridge for a while to tighten because it is liquid enough.

We prepare the sweet. Turn the cake upside down and syrupy, if desired, with the cognac we like.
Pour a quantity of chocolate cream
we are spreading it everywhere. Continue, leave it in the fridge for a while. Put the rest of the chocolate cream in a pastry bag.
Remove the trunk, cut the edges, trim the rosettes and decorate them as desired with the pastry bag.

Good luck

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s