
Μουστοκούλουρα αφράτα τι άλλο θα μπορούσαμε να φτιάξουμε αυτόν τον μήνα.Πάμε να δούμε τα υλικά και την διαδικασία.
Υλικά
200 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
200 γρ Μούστος
800 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ Μέλι
10 γρ Κανέλα
7 γρ Γαρίφαλο
15 γρ baking powder
150 γρ Ελαιόλαδο ( αν θέλετε μπορείτε να βάλετε μισό ελαιόλαδο μισό ηλιέλαιο )
Διαδικασία
Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζουμε το ελαιόλαδο, μελί, το μούστο , κανέλα, γαρύφαλλο και ζάχαρη ανακατεύουμε καλά . Να διαλυθεί καλά η ζάχαρη.
Στην συνέχεια προσθέτουμε τα στερεά υλικά αλεύρι, και μπεικιν παουντερ. Δεν ρίχνουμε όλο το αλεύρι στην αρχή τα 800 γρ και όπως θα ζυμώνουμε θα δούμε αν θα χρειαστεί άλλο αλεύρι δεν θέλουμε πολύ σκληρή ζύμη.
Πλάθουμε ότι σχέδιο θέλουμε να ζυγίζουν γύρω 40 γρ το κάθε μουστοκούλουρο.
Σε προθερμασμενο φούρνο 180 βαθμούς στον αέρα.
Τοποθετούμε τα μουστοκούλουρα και από πάνω θα τα σκεπάσουμε με ένα άλλο ταψί . Ψήνουμε για 15 -20 λεπτά τα τελευταία λεπτά ξεσκεπάζουμε τα μουστοκούλουρα και τα ψήνουμε για άλλα 5-7 λεπτά να πάρουν χρώμα . Όταν βγουν θα είναι μαλακά μην τα ξανά βάλετε για ψήσιμο αφήστε τα να κρυώσουν. Αν δεν τα θέλετε αφράτα μην τα σκεπάσετε με το δεύτερο ταψί και έτσι θα γίνουν τραγανά.
Καλή επιτυχία.
Αν δεν έχω μέλι τι κάνω? Ευχαριστώ πολύ
Μου αρέσει!Αρέσει σε 1 άτομο
Καλημέρα σας μπορείτε και να μην βάλετε.
Μου αρέσει!Μου αρέσει!