Μουστοκούλουρα παραδοσιακά

στις

Μουστοκούλουρα αφράτα τι άλλο θα μπορούσαμε να φτιάξουμε αυτόν τον μήνα.Πάμε να δούμε τα υλικά και την διαδικασία.

Υλικά

200 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική

200 γρ Μούστος

800 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

50 γρ Μέλι

10 γρ Κανέλα

7 γρ Γαρίφαλο

15 γρ baking powder

150 γρ Ελαιόλαδο ( αν θέλετε μπορείτε να βάλετε μισό ελαιόλαδο μισό ηλιέλαιο )

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζουμε το ελαιόλαδο, μελί, το μούστο , κανέλα, γαρύφαλλο και ζάχαρη ανακατεύουμε καλά . Να διαλυθεί καλά η ζάχαρη.
Στην συνέχεια προσθέτουμε τα στερεά υλικά αλεύρι, και μπεικιν παουντερ. Δεν ρίχνουμε όλο το αλεύρι στην αρχή τα 800 γρ και όπως θα ζυμώνουμε θα δούμε αν θα χρειαστεί άλλο αλεύρι δεν θέλουμε πολύ σκληρή ζύμη.
Πλάθουμε ότι σχέδιο θέλουμε να ζυγίζουν γύρω 40 γρ το κάθε μουστοκούλουρο.

Σε προθερμασμενο φούρνο 180 βαθμούς στον αέρα.
Τοποθετούμε τα μουστοκούλουρα και από πάνω θα τα σκεπάσουμε με ένα άλλο ταψί . Ψήνουμε για 15 -20 λεπτά τα τελευταία λεπτά ξεσκεπάζουμε τα μουστοκούλουρα και τα ψήνουμε για άλλα 5-7 λεπτά να πάρουν χρώμα . Όταν βγουν θα είναι μαλακά μην τα ξανά βάλετε για ψήσιμο αφήστε τα να κρυώσουν. Αν δεν τα θέλετε αφράτα μην τα σκεπάσετε με το δεύτερο ταψί και έτσι θα γίνουν τραγανά.


Καλή επιτυχία.

2 Σχόλια Προσθέστε το δικό σας

  1. Ο/Η Γιώτα χαλαρη λέει:

    Αν δεν έχω μέλι τι κάνω? Ευχαριστώ πολύ

    Αρέσει σε 1 άτομο

    1. Ο/Η Katerina Sweet Cooking λέει:

      Καλημέρα σας μπορείτε και να μην βάλετε.

      Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s