Μακαρονόπιτα

στις

Μακαρονόπιτα

Μια εύκολη πίτα που μπορεί να σε σερβιριστεί και ζεστή και κρύα .Προσφέρεται και σαν ορεκτικό .

Υλικά

1 Πακέτο χωριάτικο Φύλλο Κοζάνης Κιχί για παραδοσιακές πίτες

1 κουτί Γάλα Νουνού

300-400 γρ Φέτα

1 Πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο

Λίγο αλάτι -πιπέρι

1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη προαιρετικά

4 αυγά

Διαδικασία

Έχουμε βράσει στο μισό χρόνο από ότι πρέπει τα μακαρόνια περίπου 5 λεπτά. Αφού τα σουρώσουμε ρίχνουμε κρύο νερό από την βρύση με αυτήν την διαδικασία τα μακαρόνια δεν θα κολλήσουν μεταξύ τους. Αφήνουμε στην άκρη τα μακαρόνια σε ένα μπολ

Στην συνέχεια σε ένα ταψί διαμέτρου 35χ25 αφού έχουμε λαδώσει τοποθετούμε το 1 φύλλο λαδώνουμε συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα αλλά 2 φύλλα . Αφού έχουμε βάλει 3 φύλλα κάτω σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με το γάλα αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε την φέτα μέσα στα μακαρόνια ανακατεύουμε να πάει παντού , στην συνέχεια ρίχνουμε και το γάλα με τα αυγά. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε στο ταψί, σκεπάζουμε με τα φύλλα που εξέχουν από το ταψί τα λαδώνουμε. Σκεπάζουμε την πίτα με 2 φύλλα ,που λαδώνουμε το καθένα, τα τοποθετούμε λίγο να κάνουμε ζάρες.

Έχουμε προθερμάνη το φούρνο μας στους 180-200 βαθμούς και ψήνουμε για 50 λεπτά

1 ώρα περίπου, αναλόγως τον φούρνος σας .

Καλή Επιτυχία

Macaron pie
The easy pie can be served as hot as cold. It is also served as an appetizer.
Materials
1 sheet pack for traditional pies
1 box of milk
300-400 g Feta
1 N2 spaghetti packet for pastitsio
A little salt-pepper
1/2 teaspoon of sugar optional
4 eggs
Procedure

We cook half the time pasta should be about 5 minutes. Once we push them, we add cold water from the tap through this process, the spaghetti will not stick together. Leave the spaghetti in a bowl

Then, on a baking pan 35×25 diameter, we pass with oil, place 1 sheet, pour a little olive oil on the sheet, follow the same procedure with the 2 sheets. Once we put 3 leaves down in the pan, in a bowl stir the sugar crystal, the eggs with salt and pepper. Pour the slice into the spaghetti and mix and then add the milk to the eggs. Stir well and pour into the pan, cover with the leaves protruding from the pan, add a little olive oil to the leaves. Cover the 2 leaves, which we grease each, put them a little to create a wrinkle.
Preheat our oven to 180-200 degrees and bake for 50 minutes 1 hour, depending on your oven.
Good luck

2 Σχόλια Προσθέστε το δικό σας

  1. Καλημέρα μπωρο να βάλω κανονικό γάλα?

    Μου αρέσει!

    1. Ο/Η Katerina Sweet Cooking λέει:

      Καλησπέρα Γεωργία . Δεν θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα αν βάλεις φρέσκο γάλα. Θα γίνει πολύ νερουλή . Ενώ το εβαπορέ ή το νουνού είναι ποιο πηχτό γάλα.

      Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s