Γαλακτομπούρεκο

στις

Υλικά
1 Λίτρο γάλα φρέσκο
20 γρ. κορν φλάουρ
100 γρ σιμιγδάλι ψιλό
2 αυγά
150 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
1 βανίλια άρωμα.

Για το σιρόπι
500 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
300 γρ Νερό Εμφιαλωμένο
100 γρ Γλυκόζη

500 γρ. Φύλλο κρούστας για γλυκά
250 γρ Βούτυρο Αγελαδινό λιωμένο

Διαδικασία

Πρώτα θα βράσουμε το σιρόπι μας ώστε μέχρι να φτιάξουμε το γλυκό μας να έχει κρυώσει το σιρόπι μας.
Σε ένα κατσαρολάκι θα βάλουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και θα το αφήσουμε να βράσει για 5 λεπτά . Μετράμε χρόνο βρασμού από την ώρα που αρχίζει να βράζει το σιρόπι μας.

Στην συνέχεια θα φτιάξουμε την κρέμα μας. Σε μια κατσαρόλα θα βάλουμε το γάλα (θα αφήσουμε στην άκρη 50 γρ γάλα ) και την μισή ζάχαρη, να τα βάλουμε να ζεσταθούν. Παράλληλα σε ένα μπολ θα βάλουμε το γάλα που αφήσαμε στην άκρη και θα προσθέσουμε και το κορν φλάουρ θα τα ανακατέψουμε να διαλυθεί καλά. Στην συνέχεια την ζάχαρη, τα αυγά .
Πριν πάρει το γάλα μας, θα ρίξουμε το μείγμα από το μπολ , ανακατεύουμε συνέχεια , προσθέτουμε και το σιμιγδάλι και το άρωμα βανίλιας.
Εδώ θέλει προσοχή ,θα ανακατεύεται συνέχεια. Δεν θα την αφήσουμε την κρέμα να βράσει πολύ θα είναι σχετικά νερουλή.
Αφού φτιάξουμε την κρέμα θα την αφήσουμε στην άκρη.

Σε ένα ταψί βουτυρωμένο, θα τοποθετήσουμε τα φύλλα μας 5 φύλλα συνολικά . Θα βουτυρώσουμε κάθε φύλλο πάρα πολύ καλά και αυτό είναι το μυστικό για να ψηθούν όλα τα φύλλα.
Αφού βάλουμε και τα 5 φύλλα μας θα προσθέσουμε την κρέμα μας θα σκεπάσουμε με τα φύλλα που εξέχουν, και θα σκεπάσουμε με άλλα 5 φύλλα από πάνω, βουτυρωμένα και αυτά.
Αφού τελειώσουμε την διαδικασία χαράζουμε τα φύλλα όχι μέχρι κάτω μόνο πάνω πάνω . Ψήνουμε στους 160-170 βαθμούς για 1 ώρα.

Όταν είναι έτοιμο το γλυκό σιροπιάζουμε κρύο το σιρόπι και ζεστό το γλυκό. Μπορείτε να έχετε και ζεστό το σιρόπι και κρύο το γλυκό.
Αφήνουμε να κρυώσει και να τραβήξει το σιρόπι . Περίπου 30 -40 λεπτά .
Καλή επιτυχία

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s