Τσουρέκι Πασχαλινό

στις

Υλικά

75γρ. βούτυρο αγελάδας

100 γρ. γάλα φρέσκο

160 γρ. ζάχαρη

3 αυγά +1 για επάλειψη

5 γρ μαχλεπι σκόνη

100 γρ. νερό χλιαρό

40 γρ. φρέσκια μαγιά

600- 630 γρ. αλεύρι σκληρό ( Το ΜΑΝΑ για τσουρέκια )

Ε αν πάρετε το αλεύρι στην μοβ συσκευασία ίσως χρειαστείτε γύρο στα 630 γρ αλεύρι. Είναι λίγο ποιο δυνατό. Αυτό και πάλι θα το δείτε εκείνη την ώρα.

αμύγδαλα φιλέ

Για την επικάλυψη

200 γρ λευκή κουβερτούρα

200 γρ κουβερτούρα γάλακτος

Για την γέμιση

Πουρές κάστανο

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαφρά το βούτυρο, το γάλα, την ζάχαρη, το μαχλέπι . Δεν θέλουμε να κάψει , απλός λίγο να ζεσταθούν. Όταν αρχίζουν να λιώνουν αποσύρουμε από την φωτιά, αφήνουμε λίγο να πέσει η θερμοκρασία , και προσθέτουμε τα 3 αυγά και ανακατεύουμε. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το μείγμα και την μαγιά τα χτυπάμε για λίγο , και στην συνέχεια ρίχνουμε και το αλεύρι χτυπάμε στην αρχή σε χαμηλή ταχύτητα, για 5 λεπτά, και στην συνεχεία δυναμώνουμε για άλλα 10 λεπτά. Μέχρι να δούμε την ζύμη μας να έχει γίνει ελαστική . Είναι πολύ σημαντικό να χτυπήσουμε την ζύμη στο μίξερ γι’αυτό χρειάζεται μεγάλο μίξερ Σε καμιά περίπτωση δεν προσθέτουμε αλεύρι πάρα πάνω. Από αυτό που λέει η συνταγή. Για να πιάσετε την ζύμη θα βάλετε λίγο βούτυρο στα χεριά σας. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκούραστη και να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 1 με 1 1/2 ώρα. Σε ένα μπάγκο με λίγο βούτυρο στο χέρι ξεφουσκώνουμε την ζύμη και την ξανά ζυμώνουμε και κάνουμε ένα μεγάλο μπαστούνι το χωρίζουμε στα 4 κομμάτια.

Ανοίγουμε 2 μεγάλα μπαστούνια στο ένα θα βάλουμε γέμιση κάστανο Φτιάχνουμε πλεξούδα και το τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα , την ίδια διαδικασία κάνουμε και με τα αλλά δύο κομμάτια. Θα τα αφήσουμε να ξανά φουσκώσουν για άλλα 35 λεπτά ( αν δεν διπλασιαστούν σε όγκο μην τα βάλετε στο φούρνο δεν πρόκειται να φουσκώσουν και να ψηθούν σωστά.)

Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Πριν τα βάλουμε στο φούρνο τα αλείφουμε με το 1 αυγό που το έχουμε αραιώσει με λίγο νερό και ρίχνουμε και το φιλέ αμύγδαλο. Ψήνουμε για 25-35 λεπτά περίπου αν λόγος με το φούρνο σας , σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς.