Χαλβάς Φαρσάλων

στις

Είναι το αγαπημένο σου γλυκό από τα παιδικά σου χρόνια . Έχεις σκεφτεί πόσο εύκολα μπορείς να το φτιάξεις με υλικά που σίγουρα έχεις στο σπίτι σου. Πάμε να δούμε τα υλικά.

Υλικά για τον Χαλβά

1 λίτρο νερό

200 γρ βούτυρο φρέσκο αγελαδινό λιωμένο

500 γρ. ζάχαρη

240γρ. Νισεστές

1 πρέζα αλάτι

150 γρ Αμύγδαλα άσπρα καβουρδισμένα

Για την καραμέλα μας

300 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το νερό με την ζάχαρη και ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά. Στην συνέχεια προσθέτουμε το Νισεστέ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Ρίχνουμε και το μισό λιωμένο βούτυρο ανακατεύουμε . Αφήνουμε στην άκρη το μπολ. Συνεχίζουμε με την καραμέλα μας. Σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα ρίχνουμε την καραμέλα σιγά σιγά μόλις λιώσει προσθέτουμε ξανά ζάχαρη μέχρι να την λιώσουμε όλη. Δεν θέλει όλη μαζί να την ρίξετε . Αν βλέπετε ότι καίγεται γρήγορα χαμηλώστε την φωτιά. Αφού λιώσουμε την καραμέλα μας προσθέτουμε τα υλικά που έχουμε στο μπολ. ΠΡΟΣΟΧΗ εδώ επειδή η θερμοκρασία είναι μεγάλη όπως θα πέσει το κρύο στην ζεστή καραμέλα νια σκληρύνει και να βγάζει καπνό. Μην ανησυχείτε δεν χάλασε το γλυκό. Ανακατεύουμε συνέχεια η καραμέλα θα αρχίζει να ξανά λιώνει σιγά σιγά. Όταν αρχίζουν να ενσωματώνονται όλα τα υλικά ρίχνουμε και τα αμύγδαλα. Στην συνέχεια αρχίζουμε να ρίχνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο. Θα πάρει σχεδόν 15-20 λεπτά.

Όταν είναι έτοιμος ο χαλβάς μας τον γυρνάμε σε ταψί 25Χ35 βουτυρωμένο .

Για την κρούστα από πάνω αν θέλουμε θα βάλουμε για λίγο στον φούρνο αφού θα έχουμε ανάψει στο γκριλ και θα το βάλουμε πάνω πάνω για λίγο μέχρι να πάρει αυτό το λίγο καμένο χρώμα.

Καλή επιτυχία

Advertisement